Корисниците на Windows 10 бесплатно ќе се надградат на Windows 11!

Microsoft денес објави дека надградбите на Windows 11 ќе бидат бесплатни за корисниците на Windows 10.

Microsoft го објави новиот оперативен систем Windows 11 со директен пренос во 18:00 часот. Додека станаа јасни системските побарувања на новиот Windows, за кои се зборува подолго време, едно прашање што корисниците го имаа на ум беше дали ќе се нуди бесплатно.

Microsoft ја ажурираше својата веб-страница по објавувањето и потврди дека Windows 11 ќе се дистрибуира бесплатно на одредени носители на лиценци за Windows 10. Со други зборови, корисниците со постоечки лиценци за Windows 10 ќе можат бесплатно да се префрлат на Windows 11.

Така, корисниците со лиценци за верзии како што се Windows 10 Home, Pro, вклучувајќи верзии на еден јазик, ќе добијат известување и ќе го надградат својот компјутер кога ќе се објави Windows 11, исто како и кога преминуваат на Windows 10.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments