Користењето на тимовите на Microsoft скокнува 50 проценти на 115 милиони дневни активни корисници.

Пандемијата ги тера луѓето кон услугите на Microsoft.

Microsoft забележа голем пораст на тимовите на Microsoft на почетокот на пандемијата и продолжи да се забрзува во последните шест месеци. За време на повикот за заработка со инвеститори денес, извршниот директор на Microsoft, Сатја Надела, им се изрази на „Microsoft тимовите“ дека сега има 115 милиони активни корисници дневно. Тоа е пораст од повеќе од 50 проценти од 75 милиони што Microsoft ги објави пред скоро шест месеци.

Тешко е да се споредат бројките на Microsoft со неговите ривали. И Zoom и Google ги пријавуваат дневните активни учесници, што значи дека еден корисник може да се брои повеќе пати преку различни состаноци во текот на еден ден. Google откри дека има 100 милиони дневни активни учесници претходно оваа година, а Zoom рече дека има 300 милиони активни учесници дневно. Slack, исто така, забележа одреден раст на почетокот на оваа година.

Microsoft стабилно ги подобруваше Тимовите низ целата пандемија. Нов режим Заедно беше дизајниран специјално за состаноци од ерата на пандемијата, овозможувајќи им на учесниците виртуелно да седат едни покрај други. НБА ја користеше одликата „Тимови“ за кошаркарски игри во текот на летото.

Microsoft исто така ги отвори вратите на „Екипите“ за апликации од трети лица, ја направи услугата достапна за потрошувачите и вети функции како пробивни простории до крајот на годината Надела денес откри и дека LinkedIn сега има 722 милиони корисници. LinkedIn расте постепено и се додава на приходите на Microsoft откако компанијата ја купи социјалната мрежа за 26 милијарди долари во 2016 година.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments