Предвидување – крај на продажбата на традиционални цигари во Велика Британија за 10 години!

FILE – This Monday, Aug. 28, 2017 file photo shows cigarettes displayed on a store shelf in New York. On Friday, Feb. 16, 2018, The Associated Press has found that stories circulating on the internet that Philip Morris Marlboro ‘M’ brand marijuana brand cigarettes are now for sale in four U.S. states are untrue. (AP Photo/Mark Lennihan)

Извршниот директор на компанијата што произведува цигари „Марлборо“ изјави дека компанијата предвидува крај на продажбата на традиционални цигари во Велика Британија во рок од 10 години.

„Сакам да и овозможам на оваа компанија да направи историја на пушење цигари“, изјави за лондонскиот весник Мејл, Јацек Олчак, извршен директор на Филип Морис Интернешнл.

„Мислам дека во Велика Британија за максимум десет години, проблемот со пушењето цигари може целосно да се реши“, рече тој.

На прашањето дали тоа значи дека „Филип Морис“ ќе престане да продава цигари во Велика Британија во тој период, тој рече: „Апсолутно!“.

Олчак, исто така, рече дека брендот „Марлборо“ ќе „исчезне“ од Велика Британија.

Со години „Филип Морис“ вели дека неговата иднина не вклучува цигари „Марлборо“ додека се префрла на електронски уреди за тутун. Компанијата постави цел да ги замени цигарите со алтернативи, како што е системот за загреан тутун ИКОС, без согорување.

Целта на „Филип Морис“, како што беше објавено, е да стане главна компанија „без чад од тутун“ во однос на нето приходот до крајот на 2025 година.

Во јули 2019 година, британската влада рече дека сака да престане пушењето цигари во Англија во 2030 година.

Филип Морис Интернешнл АД беше отстранет од тутунската компанија Алтрија во 2008 година за да се фокусира на продажба на пазарите во развој, додека Алтрија работи на домашен, американски пазар и е матична компанија на Филип Морис САД.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments