Кредитната картичка на Apple нема да ве натера да се сомневате во постоењето на даночна фирма од Тексас со 10 лица.

Apple вели дека трансакциите нема да бидат означени како движење напред.

Некои корисници на „Епл кард“ пријавиле дека гледаат мистериозни трошоци на изјавите за нивните кредитни картички од „Вотерс Харди и Ко“, фирма за подготовка и консултантски услуги за данок со седиште во Далас со 10 лица. Тоа е вистинска компанија. Но, чудно, се чини дека тие трошоци всушност биле неозначени трансакции од AT&T.

Изданието се чини започна пред два дена. „Ако видите наплата на вашата кредитна картичка„ Епл “од„ Вотерс, Харди и компанија КПД “, ве молиме, знаете дека не бевме ние и не ги добивме средствата“, се вели во објавата на Фејсбук на 30 септември од Вотерс Харди и Ко. „Ве молиме проверете вашата сметка за АТ & Т, како што ни рекоа некои, всушност е нивната сметка со нашето име наведени како трговец “.

Ричард Вотерс, претседател на Вотерс Харди и Ко., Ми рече дека изминатите два дена фирмата добивала бројни повици околу 14:30 часот секој ден од луѓе кои пријавиле непознато полнење од Вотерс Харди и Ко на нивната Епл картичка. . (Обемот на повик е толку голем што фирмата побара од клиентите да го контактираат само преку е-пошта.) Тој, исто така, повтори дека „Вотерс Харди и Ко“ не добиле приход од обвиненијата.

Но, за среќа, звучи како тие обвиненија повеќе да не бидат означени. „Епл“ за „The Verge“ изјави дека проблемот е решен и дека трансакциите со АТ & Т нема да бидат етикетирани како „Вотерс“, „Харди и Ко“ се движат напред. Компанијата не одговорила на прашањата зошто трансакциите биле погрешно обележани.

Од AT&T велат за The Verge дека сè уште ја разгледуваат ситуацијата, но не гледаат проблеми со обработката на плаќањата. АТ & Т исто така рече дека проблемот е најверојатно кај компанијата за кредитни картички.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments