Култни автомобили со двојни фарови

Понекогаш фаровите се двојни но моделите биле покапи

Иако возила со сопствен погон постоеле уште од 1769, вистинската автомобилска историја започнува во 1885. Автомобилската историја се дели на доба врз основа на значајните промени во дизајнот и технологијата пред последниов век и четврт. Првиот произведувач на автомобили бил Карл Бенц во 1888 во Германија и под негова лиценца, во Франција, Емил Рожер. Веќе во 1900 масовното производство на автомобили започнува во Франција и САД. Првата компанија основана специјално за призводство на автомобили била Панхар и Левасор во Франција (1889).Употребата на тркалезни наместо правоаголни или посложени светла во раните денови на автомобилската индустрија се должи на технологиите што се користеа во тоа време. Да се ​​направи таква оптика е поедноставно, а полесно е фокусирањето на светлината со конусен рефлектор.Понекогаш фаровите се двојни, со што производителите ги одделуваат поскапите и затоа подобро опремените модели. Во денешно време, сепак, тркалезната оптика стана белег на ретро автомобилите, иако некои компании сè уште ја користат за луксузни или харизматични автомобили. На пример, Mini, Fiat 500, Porsche 911, Bentley, Jeep Wrangler, Mercedes-Benz G-Class и неодамна прекинатата Volkswagen Beertle. Сепак, да се потсетиме на уште една култна машина, која имаше 4 очи, но веќе не се произведува

Нам ни се чини дека оптиката со 4 очи отсекогаш била белег на минхенските автомобили, но таа за прв пат се појави во производните модели на BMW само кон крајот на 1960-тите.  Сепак, наскоро, овие фарови почнаа да се поставуваат на целиот асортиман на баварскиот производител - од 3-серии до 7-серии.  Во 1990-тите, „тројката“ (Е36) ги криеше четирите кружни фарови под заедничко стакло, проследено со „седмицата“ (Е38) и „петте“ (Е39).  Сепак, дури и во оваа форма, Баварците ги потенцираат семејните црти со интегрирање на новата LED техника наречена „ангелски очи“.BMW 5-серии (1972 – 1981)

Првично, јапонското купе со 4 седишта, вртливата задна оска и активната аеродинамика е опремена со „скриена“ оптика (фаќачки фарови), но во својата втора генерација, моделот, познат и како Mitsubishi GTO и Dodge Stealth, доби 4 кружни фарови.  Тие се поставени под заеднички про transparentирен капак со форма на солзавец.Mitsubishi 3000GT (1994 – 2000)

Американскиот ГТО се појави многу пред Јапонците, а овој Понтијак се смета за еден од првите мускулни автомобили во Америка.  Излезе во 60-тите години, а од самиот почеток двојните кружни фарови се карактеристична карактеристика на моделот.  Тие стануваат вертикални само една година по дебито на автомобилот.  Патем, името на најбрзиот Понтијак го предложил озлогласениот Johnон ДеЛоријан, кој во тоа време работел во Generalенерал моторс.  Кратенката GTO претходно беше користена од Ferrari 250 GTO, а во италијанскиот автомобил е поврзана со хомологацијата на автомобилот за да може да учествува во трка (името е назив на Gran Turismo Omologato).  Сепак, името на американското купе - Grand Tempest Option, нема никаква врска со мотоспортот. (1965 – 1967)Grand Tempest Option

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments