Twitter се подготвува да понуди „купување во апликацијата“ на корисниците на Android!

Откриено е дека Twitter работи на функцијата „купување во апликацијата“ за корисниците на Android. Функцијата, откриена од познатиот развивач на софтвер Џејн Манчун Вонг, открива дека сосема нова ера може да започне на Twitter.

Twitter, за кој се знае дека извесно време беше во голем ремонт, продолжува да работи на многу нови функции. Џејн Манчун Вонг, која успеа да ги открие новите карактеристики на платформата пред да биде објавена со нејзините обратни инженерски студии, претходно откри карактеристики како што се „Врати го твитот“ и платената претплата. Сега, истото име ја откри новата опција што Twitter ја разви за екосистемот Android.

Според последните изјави на Вонг на Twitter, платформата овој пат започна да работи за купувања во апликации. Споделувајќи слика на екранот на оваа тема, Вонг открива дека Twitter сега ќе побара дозвола за услугата за наплата на Google Play. Па, за што ќе понуди Twitter купувања во апликации?

Имаше неверојатно уверување дека функцијата наречена Врати го твитот ќе биде достапна само за платените претплатници. Ова тврдење, изнесено од Вонг, кое ја откри оваа одлика, се чини дека е зајакнато со објавувањето на одликата за купување во апликација. Покрај тоа, платформата неодамна објави нова опција наречена „Супер следење“. Оваа одлика им овозможи на корисниците да се претплаќаат на креатори. Овие две одлики се најјасен показател за тоа каде Twitter ќе ја користи одликата за купување во апликацијата.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments