Lamborghini Sian како најскап автомобил на Lego

Lamborghini Sian како најскап автомобил на Lego

Lego кој има милиони љубители, го прогласи новиот Lamborghini Sian. Автомобилот кој се смета за прв електричен автомобил на Lamborghini и кој е произведен само 63 парчиња, веќе љубителите на Lego можат да го купат. Sian е најскап автомобил кој го произведе Lego.

Lamborghini кој е едно од важните имиња во автомобилската индустрија, го претстави најскапиот автомобил во нивната историја.

Моделот Sian минатата година беше објавен од страна на Lamborghini. Овој автомобил беше со голема важност за компанијата, бидејќи Lamborghini за прв пат во историја произведе електричен автомобил. Од друга старана и само 63 парчиња се произведени и денот на објавување беа сите продадени. Така што моментално и да сте милионер сепак не можете да го купите овој автомобил.

Да ви го претставиме Lego сетот за Lamborghini Sian

Сетот кој го подготви Lego се состои од 3.696 делови. Тоа значи 97 делови повеќе од деловите на сетот за Bugatti Chiron кој беше објавен во 2018 година. Тоа е главна причина за тоа што ова е најскапиот автомобил. Lego изјави дека сетот ќе биде во вредност од 380 долари.

Lego како и за Bugatti Chiron така и за Lamborghini Sian мислел на се, така што вратите се отвораат, можете да ракувате со внатрешниот дизајн па и да поставите делови во моторот. Љубителите на  Lamborghini можат да ги подигнат споилерите. Кога сето ова ќе го споите пред да го покажете на вашите сакани, можете со покривка да го покриете. Според информациите од Lego, сетот ќе биде пуштен на продажба на 1 Јуни.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments