ВО ЖИВО! Lenovo RX 6900 XT Legion!

Откриен е дизајнот на Radeon RX 6900 XT Legion, на кој Lenovo работи веќе некое време.

Менаџерот за производи на Lenovo, еден од деловните партнери на AMD, неодамна ги сподели првите корисници на графичката картичка Radeon RX 6900 XT Legion со корисниците. Во овој дел, тој исто така го откри дизајнот на RX 6900 XT Legion, на кој компанијата работи веќе некое време.

Кога ги испитуваме визуелните содржини споделени од менаџерот на производи на компанијата, гледаме дека дизајнот на графичката картичка за која станува збор е доста сличен на референтниот дизајн што се користи во моделот Radeon 7.

Освен тоа, во специјалниот дизајн на моделот на Lenovo, 2 8-пински влеза на енергија нè исполнуваат како во референтниот дизајн. Ова значи дека RX 6900 XT Legion нема да биде стандардно оверклокуван.

Во моментов, не е познато кога видео картичката ќе биде објавена. Сепак, се проценува дека моделот, за кој се вели дека ќе се користи во готови системи, најпрво ќе биде објавен со гејмерскиот компјутер Savior Blade 7000P 2021.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments