Можно е LG да се повлече од пазарот на паметни телефони!

LG може да се збогува со индустријата за паметни телефони, која никогаш не успеа да го добие она што го сака.

Тврдењата дека LG ќе се збогува со индустријата за паметни телефони или ќе ја размери својата поделба за мобилни телефони се зборуваа веќе некое време. Од друга страна, компанијата ги негираше овие обвинувања. Конечно, корејското издание dongA изнесе нови тврдења.

Соодветно на тоа, се наведува дека LG се состана со Vingroup и Volkswagen како потенцијални купувачи за мобилната поделба на компанијата, но преговорите со двете страни не успеаја. Исто така е меѓу информациите дека се бара многу висока цена во споредба со учеството на глобалниот пазар од приближно 1 процент. Како такво, се наведува дека останува само една опција и се смета дека мобилниот дел е затворен. Конечната одлука се очекува да им биде соопштена на вработените на почетокот на април. Компанијата на тој начин ќе се обиде да ги дистрибуира своите вработени од одделот за мобилни телефони до домашни апарати и автомобилски оддели, како и други подружници како што е LG Energy Solution.

Списокот на LG на паметни телефони на патот во моментов е суспендиран. Ова го вклучува наследникот на LG V60, Виножито. Забележано е дека процесот на развој на LG Rollable сè уште е во тек, но се споделува дека телефонот најверојатно нема да биде комерцијално достапен.

Мобилниот оддел на LG продолжи да се бори финансиски, но компанијата објави дека оваа поделба е отворена за секоја евентуалност. Ајде да видиме како ќе се обликува судбината на мобилниот дел по овие случувања.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments