LG Display Најлошото заврши

LG Display Најлошото заврши

Компанијата пријави поголема оперативна загуба во последниот квартал со оглед на тековната пандемија„ Ковид-19 “,точно е дека макроекономската состојба сè уште не е поволна. Сепак, сметаме дека најлошото е готово “, рече Су Донг-ха, главен финансиски офицер и постар потпретседател.

Производителот на дисплеи во Јужна Кореја објави шести последователен квартал на загуби во работењето бидејќи продавниците за малопродажба низ целиот свет се затворија во вториот квартал за да го спречат ширењето на коронавирусот.

Загубата за периодот април-јуни се зголеми на 517 милијарди освоени (431,96 милиони долари) од загубата од 396 милијарди освоени за истиот период претходната година. За споредба аналитичарите предвидуваат загуба од 449 милијарди освоени според податоците на „Refinitiv SmartEstimate“.Приходите се намалија за 1% на 5,3 трилиони.

LG Display тврди дека смената кон работа од дома и образование преку Интернет ја поддржа продажбата на технолошки производи како што се монитори, таблети и лаптопи, но ова не беше доволно за да се компензира слабата побарувачка за телевизори.LG најверојатно ќе ги подобри перформансите во втората половина од годината.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments