LG Pay се исклучува во ноември!

LG ќе ја прекине услугата за плаќање преку мобилна телефонија LG Pay во ноември.

Услугата за плаќање преку мобилна телефонија на LG LG Pay ја следи одлуката на компанијата да го прекине производството на паметни телефони. Околу два месеци откако LG ја објави својата одлука да престане со производство на телефони, LG потврдува дека исто така ќе ги прекине своите плаќања преку мобилен телефон и услугите за дигитални паричници.

Компанијата наведува дека корисниците нема да можат да купуваат или додаваат картички за подароци на LG Pay од 1 јуни, во изјавата што ја објави на својата веб-страница и одговори на прашања на потрошувачите. Покрај тоа, компанијата нема да прифати учество на нови корисници во LG Pay од 1 август, а постојните корисници нема да можат да регистрираат нови кредитни картички во LG Pay. Компанијата на крајот целосно ќе ја прекине услугата LG Pay на 1 ноември 2021 година.

LG ги предупредува своите клиенти да ги потрошат сите преостанати пари на нивните картички LG Pay Perks. Сепак, сите корисници кои имаат картички за подароци во паричникот LG Pay, мораат да го регистрираат бројот на картичката и ПИН-кодот за да ги користат овие картички надвор од LG Pay. Компанијата беше една од ретките технолошки компании која започна да ја користи услугата за плаќање преку мобилна телефонија. Сепак, беше зад своите конкуренти во користењето на услугата. Бидејќи „Епл“ и „Самсунг“ ги лансираа своите услуги за плаќање преку мобилен телефон и паричникот во 2014, односно 2015 година.

Конечно, треба да се напомене дека можете да најдете подетални информации за прекинувањето на услугата од блогот објавен на веб-страницата на компанијата.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments