Ликот на Minecraft Smash Bros прави рударство исто колку и борби.

Напад на блокот.

Разговарајте со кој било од моите пријатели што играле Супер Смаш Брос со мене и тие ќе ви кажат дека имам постојан (и веројатно предвидлив) стил на борба. Сакам да брзам кон моите противници, да им се впуштам во лицето со напади, да избегам од патот и да се вратам на уште еден бараж. Ова го правам одново и одново. Но, кога играм како нов лик на Minecraft на Super Smash Bros. Ultimate, не можам да се вратам на тој пристап. Наместо тоа, се наоѓам себеси како многу рударски работи.

Чинот на рударството е едноставен: само држете го копчето Б. Вашиот карактер по избор на Minecraft – можете да играте како стандардни карактери на Minecraft во играта, Стив и Алекс, како и зомби и ендерман – потоа ќе започне автоматско ископување материјали од земјата и ќе можете да видите што сте собрале над портретот на вашиот карактер на дното на екранот.

Собирањето ресурси и изработката е клучно за да го направите вашиот карактер конкурентен во борба. Со соодветни материјали, можете да ги надградите вашите дрвени алатки во железо, злато и на крајот дијамант за да ги направите помоќни. Но, можете да ги користите овие материјали за да изработувате блокови на земјата, па дури и во воздухот, правејќи ги корисни алатки за одбрана и обновување. (Исто така, ми претставува огромно задоволство правејќи долга низа блокови веднаш над сцената за да одам над моите противници.)

Управувањето со ресурсите ме тера да се чувствувам како да играм две игри одеднаш. За поголемиот дел од времето, јас активно избегнувам тепачки, обидувајќи се да копам ненамерно во еден агол, за да можам да го наполнам мерачот на ресурси и да го надградам оружјето. На крајот, ќе сменам тактика, брзајќи назад со мојот вообичаен стил во твоето лице. Но, кога оружјето ќе ми се скрши или ќе останат без материјали, ловам за тивко место на сцената за да ископам уште неколку добрите. Тоа всушност ме потсетува на протокот на натпревар Fortnite, каде што постојано балансирам лов на ресурси и оружје со престрелки низ картата.

Додека ликовите имаат многу уникатна механика, има и потези што ќе им бидат познати на обожавателите на Smash. Сè уште се наоѓам редовно навивајќи се на големи нишалки со мечеви и честопати скокам над друг играч за да ги измазнувам со наковална, слично на неславната камена капка на Кирби.

Друга работа што моите пријатели исто така ќе ви ја кажат за мојот стил Smash: ги сакам почудните карактери во списокот. Ferестоко ги чувам рабовите со Piranha Plant со плукање шилести топки на моите непријатели. Ги чувам настрана противниците фрлајќи го Пикмин како Олимар. Liveивеам за слетување на чекан на ниво 9 со Mr. Game и Watch.

И мислам дека тоа е дел од тоа зошто многу го сакам вклучувањето на Minecraft во Super Smash Bros. Ultimate. Во серијалот познат по вклучувањето чудни ликови и механика, ликот на Minecraft е можеби најчудниот од сите нив. Некако, Nintendo ги комбинираше спротивните идеали на френетичкото дејство на Smash Bros. и медитативното рударство на Minecraft во лик што ги претставува и двете. Моите пријатели повеќе нема да знаат што да очекуваат од мене.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments