Лизгачки врати изработени од про транспарентни OLED екрани.

LG се здружи со шведскиот производител на автоматски врати за да донесе нов производ на пазарот.

По флексибилни екрани и екрани за повлекување, LG сака да ги вметне своите OLED екрани во друг производ – лизгачки врати. Од оваа причина, LG соработуваше со шведскиот производител на автоматски врати Assa Abloy Entrance Systems, со идеја за производство на лизгачки врати изработени од про транспарентни OLED панели, кои би можеле да бидат поставени на влезовите на продавниците, компаниите и трговските центри и да понудат уште еден интересен производ за рекламирање.

LG веќе неколку години ги презентира своите про транспарентни екрани на разни саеми, но неодамна започна да ги испорачува, а Самсунг веќе подолго време ја развива оваа технологија, но реши да се откаже од неа бидејќи не најде можност за апликација на пазарот.

LG очигледно откри една неочекувана ниша за употреба на оваа технологија, бидејќи транспарентните телевизори, монитори и екраните на лаптопите очигледно не ги интересираа многу корисниците. Така, наскоро можевме да ја видиме таа технологија на вратите и прозорците.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments