Lucid Air станува првиот автомобил на светот што нуди квалитет на Dolby Atmos

Lucid Motors спроведе проект, кој е прв во светот, за лансирање на својот прв автомобил Air. Инженерите, кои го опремуваат возилото со 21 звучник, ја интегрираа поддршката на Dolby Atmos во овој систем наречен Surreal Sound. Системот, кој ќе понуди музичко уживање со невиден квалитет, не прави компромис за безбедноста на возењето.

Lucid Motors, новиот производител на електрични мотори со седиште во САД, направи нешто невидено за својот прв модел Air. Комбинирајќи го своето веќе импресивно возило со звучната технологија Dolby Atmos, компанијата ќе им понуди уникатно искуство на своите први клиенти.

Иако Dolby Atmos денес се користи во многу области, порано не беше префериран во автомобилската индустрија. Одлучувајќи да ја пополнат оваа празнина, компанијата дизајнираше систем со 21 звучник за Lucid Air. Луцидните инженери, кои исто така го интегрираат Долби Атмос во овој звучен систем наречен „Надреален звук“, ќе направат возачите да се чувствуваат како да се на концерт додека слушаат музика. Сепак, треба да се напомене дека овој висок квалитет на звукот не ја загрозува безбедноста при возење.

Lucid Air

Давајќи изјава на оваа тема, Дерек Џенкинс, еден од официјалните лица на Луцид моторс, вели дека поддршката на Долби Атмос интегрирана во Луцид ер е најновата од сите нови генерации технологии во нејзините први модели. Џенкинс наведува дека тие не го истакнуваат само стилскиот дизајн и високиот квалитет на звукот со оваа технологија и сите нивни сетила ќе бидат активирани.

Високиот квалитет на звукот не е единствената можност на надреалниот звук со интегриран Dolby Atmos. Системот со 21 звучник исто така ја дава акустиката на звуците што ќе се појават внатре и надвор од возилото на најдобар начин. На пример, возачот ќе може да открие кое седиште не е прицврстено додека го користите овој систем. Бидејќи со надреалниот звук, звукот ќе дојде од тоа седиште каде што не е прицврстен ременот. Слично на тоа, надворешните звуци, рогови, слепи точки и кој било звучен елемент на кој ќе помислите ќе одекнат во увото на возачот што го доживува доживувањето на Dolby Atmos. Така, динамиката потребна за безбедно возење ќе биде целосно обезбедена.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments