MagSafe Duo на Apple е помалку моќен од обичниот полнач MagSafe.

Постигнувањето на максимална брзина може да биде скапо.

Apple го ажурираше списокот со продавници за сè уште необјавениот полнач MagSafe Duo со уште неколку информации за тоа како ќе работи додатокот со разни адаптери за напојување. Како што е наведено од Марк Гурман од Блумберг, Duo се полни до 11W со USB-C адаптер 20W, максимум 14W со адаптер 27W или поголем.

Тоа значи дека кога е поврзан со адаптерот на Apple од 19 $ 20W, најевтината опција на компанијата за полнење преку USB-C, MagSafe Duo не може да испорача толку многу енергија на iPhone 12 како 15W соло полнач MagSafe. Тоа исто така значи дека најбрзата можна опција од 14W не може да се совпадне ниту со обичниот пакет MagSafe – а најдобрата опција на Apple за тоа ќе биде адаптерот од 49 $ од 30W, спакуван со MacBook Air.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments