Масивно хакирање на Intel

Папката со интелектуални податоци на Intel беше споделена на Интернет

Intel претрпе доста значителен прекршок на податоци што протекува над 20 GB доверливи микроархитекции и инженерски информации преку швајцарски консултант за IT.

Информациите, заедно со неколку документи кои вклучуваат доверливи информации за постојните IP-процесори, се откриени во рамките на „Објавување на платформа за ексклузивно езеро на Intel“.

„Intel Ex-Confidial Lake“ од 20 GB – Intel вели дека преземале датотеки со корисници преку ограничен портал.

Папката со интелектуални податоци на Intel беше споделена преку Интернет и иако е нејасно што точно го избегнало доверливиот статус, следниов список доаѓа директно од индивидуата во однос на тоа што е откриено.

Во изјава на Том Хардвер, Intel тврди дека протечените информации доаѓаат првенствено од Центарот за ресурси и дизајн на Intel:

-Ние ја истражуваме оваа состојба. Информациите се појавуваат од Центарот за ресурси и дизајн на Intel, кој е домаќин на информации за употреба од страна на нашите клиенти, партнери и други надворешни страни кои се регистрирани за пристап. Ние веруваме дека поединец со пристап ги преземал и ги споделил овие податоци.

Досиејата се пријавуваат дека се со класифициран статус, под NDA, или под Intel ограничена тајна, и затоа ниту една од овие датотеки не се објавени или објавени за пошироката јавност.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments