Математиката веќе нема да биде сениште! Оваа апликација решава задачи!

Апликацијата е достапна на продавницата на Google Play.

Компјутерското учење и вештачката интелигенција денес имаат различни апликации, но новата апликација од „Мајкрософт“ отиде чекор понатаму.

Имено, апликацијата Math Solver може да реши математички задачи и проблеми, со едноставно поставување на камерата на телефонот над задачата.

Апликацијата исто така дава објаснување како е решена задачата. Иако има многу такви апликации (Photomath е исто така популарен), Microsoft има предност на голема база на податоци и употреба на прелистувачи Bing за проблеми што самата апликација не е во можност да ги реши.

Апликацијата исто така содржи алатки за учење математички концепти.

Апликацијата е достапна на продавницата на Google Play.

.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments