Megapack на Tesla го овластува својот мал, но растечки бизнис за складирање на енергија

Megapack на Tesla го овластува својот мал, но растечки бизнис за складирање на енергија

Тесла е  бизнисот за складирање на енергија собра пареа во вториот квартал, па дури и имаше мала улога во четвртиот последователен квартал на профитабилноста на компанијата, според заработката објавена во средата. Тесла даде точка во својата изјава за заработка да го обележи Мегапакк како победник во вториот квартал и истакна дека таа за прв пат се претвори во профит.

Последниве четири години,Тесла бара од инвеститорите да ја гледаат како енергетска компанија наместо само производител на автомобили. Некои аналитичари сметаат дека вистинската вредност во бизнисот на „Тесла“ ќе биде кога тој навистина ќе постигне некое ниво на паритет меѓу двете страни на продавницата.

Еден производ за кој Тесла се надева ќе го забрза растот на својата деловна активност за складирање на енергија е Autobidder, машинска платформа за учење на компанијата за автоматско тргување со енергија. Tesla инсталираше 27 MW соларна енергија во вториот квартал а со тоа Tesla стана водечки инсталатор за соларна енергија во Соединетите Држави.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments