Меѓу нас не е само разнесување на Twitch – тоа доминира во мобилните игри.

Тоа беше врвната игра на App Store и Google Play во Q3.

Меѓу нас е една од најголемите игри во годината, и благодарение на новите податоци од Sensor Tower, имаме идеја за тоа колку е огромна на мобилниот телефон: таа беше врвната игра и во продавницата за апликации iOS и на Google Play во Q3 2020 година, според податоците на Sensor Tower. Sensor Tower, исто така, проценува дека Меѓу нас – кој за прв пат беше објавен во 2018 година – помина 100 милиони преземања само во Q3 2020 година, значително затемнувајќи повеќе од 68 милиони преземања за следната игра со највисоко преземање, My Talking Tom Friends.

Се чини веројатно дека играта ќе продолжи да биде масовно популарна во следното време. Додека го пишувам ова, сè уште е на врвот на табелите со App Store и Google Play бесплатни игри. И на компјутер, каде чини 4,99 американски долари, Меѓу нас е моментално четвртата најиграна игра на Steam, седејќи под само Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2 и PUBG.

Меѓу нас исто така беше хит на Twitch, што е за повеќе 650 проценти во гледаните часови од јули до август. Популарноста на играта исто така се префрли на Discord, кој забележа огромен скок во преземањата на мобилните телефони. Инвеститорот InnerSloth го откажа планираното продолжение Меѓу нас за да се фокусира на првата игра.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments