Messenger API за Instagram објавен од страна на програмерите!

Со Messenger API за Instagram, на брендовите и бизнисите им се понудува подобро искуство со пораките.

Facebook воведе искуство преку крос-платформа за пораки за Messenger и Instagram во септември минатата година. Така, беше можно да се комуницира со други корисници на Facebook кои немаат профил на Инстаграм без да мора да ги менуваат апликациите. Ова искуство со пораки на Instagram исто така вклучуваше поддршка за говорни и видео повици. Од друга страна, одликата првично беше во бета тестирање со стотици учесници, вклучувајќи 30 развивачи и 700 различни брендови. Сега, Messenger API за Instagram е достапен за програмерите низ целиот свет.

Facebook објави дека неговиот Messenger API за Instagram е надвор од бета фаза. Алатката сега ќе биде достапна за сите развивачи ширум светот, а бизнисите сега ќе можат да комуницираат со клиентите преку Instagram користејќи го искуството на Messenger.

API им овозможува на брендовите и деловните субјекти пристап до алатките за пораки на Instagram. На овој начин, тие ќе можат да вклучуваат алатки во сопствените услуги и апликации. Благодарение на интеграцијата, деловните вработени ќе можат да управуваат со повеќе разговори на Instagram од клиенти. Пред оваа интеграција, деловните субјекти кои сакаа да достигнат клиенти на Instagram мораа да комуницираат директно со оваа платформа или унифицираната услуга за пораки на Facebook for Business, со некои ограничувања.

Фејсбук исто така привлече внимание на некои импликации од процесот на бета-тестирање. Соодветно на тоа, компаниите бараат подобри начини за управување со комуникациите на едно место, а бизнисите сакаат да инвестираат повеќе во работни текови, алатки и луѓе за да го подобрат начинот на управување со нивните комуникации.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments