Microsoft го отстрани ажурирањето што спречуваше стартување на компјутерот!

Microsoft ја повлече неодамна објавената надградба AMD SCSIAdapter – 9.3.0.221, по поплаките од корисниците. Корисниците во многу форуми изразија дека нивните компјутери не се вклучени по ажурирањето.

Беше објавено дека новиот драјвер за AMD SCSIAdapter објавен на Windows Update неодамна предизвика проблеми за корисниците на Windows 10. Многу корисници на разни форуми, особено оние со матична плоча Gigabyte X570, се соочија со грешката „INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE“ по инсталирањето на новиот двигател.

SCSIAdapter – Новиот двигател, објавен како 9.3.0.221, беше повлечен од „Ажурирај“ од Microsoft денес по поплаки од корисниците. Сепак, системите на корисници кои го инсталираа возачот пред денес продолжуваат да го носат истиот двигател. Значи, овие корисници треба рачно да го деинсталираат двигателот.

АЖУРИРАЊЕТО БЕШЕ ПОВЛЕЧЕНО!

Голем број на корисници кои го инсталираа ажурирањето, објавија дека кога се обиделе да ги вклучат компјутерите повторно по ажурирањето, тоа не се вклучило. Уредите се рестартираа неколку пати пред да се подигне Windows 10. Тогаш се појавува грешката спомената погоре и работи Startup Repair.

На кратко, возачот, кој автоматски се преземаше на многу корисници преку Windows Update, го отежнува, понекогаш е невозможно, да ги стартува компјутерите. Додека некои корисници кои не беа во можност да го стартуваат својот компјутер можеа да го спречат ова преку Startup Repair, другите корисници продолжија да имаат досадни проблеми.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments