Објавен е датумот на конференцијата на Microsoft Build за 2021 година!

Microsoft го објави датумот за конференцијата Microsoft Build во 2021 година.

Објавено е кога ќе се одржи конференцијата Build, која секоја година ја одржува Microsoft. Соодветно на тоа, конференцијата Microsoft Build во 2021 година, која исто така ќе се одржи дигитално, ќе се одржи помеѓу 25 и 27 мај. Конференцијата е „место каде што развивачите, архитектите, стартапите и студентите учат заедно, се поврзуваат и кодираат споделувајќи знаење и проширувајќи ги своите вештини додека откриваат нови начини за иновации за утре“.

Build е една од трите најголеми конференции на Microsoft, заедно со Inspire (закажано за јули) и Ignite (заврши во март). Иако постои важно преклопување на материјалите презентирани на трите конференции, публиката за која се насочени е различна. Примарниот фокус на Build е насочен кон развивачите, додека фокусот на Inspire е насочен кон бизнисот, а Ignite е повеќе на страната на работењето.

Годинашниот Build се очекува да испорача важна содржина во Windows 10 21H2, вклучувајќи значителен визуелен ремонт на Windows 10, како и многу нови функции. Windoes 10Х, прилагодена верзија на Windows, насочена кон таблети со двоен екран и слични уреди, најверојатно, исто така, ќе се истакне.

Од друга страна, се наведува дека Microsoft може да работи на нова продавница за Windows.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments