Microsoft додава нови контроли на допир на Xbox на 10 игри xCloud.

Вкупно единаесет игри сега се поддржани.

Microsoft денес ги носи контролите на допир на Xbox на 10 игри на својата услуга за пренос на игри xCloud денес. xCloud започна минатиот месец со само Minecraft Dungeons кои ги поддржуваат овие нови контроли на допир, но на списокот сега има големи имиња како Streets of Rage 4, Dead Cells и Killer Instinct. Овие контроли на допир ќе им овозможат на играчите да играат игри без контролер на Xbox One.

„Контролите на допир беа една од најпопуларните карактеристики за игри во cloud“, објаснува Кетрин Глукштајн, шефот на Microsoft на Проектот xCloud. „За секој наслов што користи контроли на допир Xbox, работевме на создавање на искуство дизајнирано специјално за таа игра на мобилни уреди“. Microsoft работи со дизајнери и играчи на игри за да ги имитираат контролите што нормално би ги наоѓале на физички контролер.

Игрите можат да вклучуваат контроли на допир без потреба од програмерите да ги менуваат и нив. Контролите за допир на Xbox на Microsoft исто така вклучуваат одлики за прилагодување за да ги преместите на екранот на телефонот или да ја прилагодите нивната големина. Microsoft ги демонстрираше своите контроли на допир на Xbox уште во август со Gears 5. Тој конкретен наслов сè уште го нема на списокот, но компанијата исто така тестираше контроли во Hellblade: Senua’s Sacrifice, и тие се достапни денес. Еве го целиот список на игри што сега се поддржани:

 • Dead Cells
 • Gucamelee! 2
 • Hellblade: Senua’s Sacrifice
 • Hotshot Racing
 • Killer Instinct
 • Minecraft Dungeons
 • New Super Lucky’s Tale
 • Slay The Spire
 • Streets of Rage 4
 • Tell Me Why
 • UnderMine
0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments