Microsoft Edge сега има споредби на цени и навистина корисна алатка за скриншот.

Алатката за слика на екранот автоматски ќе се движи за да можете да ја зграбите целата веб-страница.

Мајкрософт додава функција за споредба на цените на својот прелистувач Edge точно на време за празниците, заедно со навистина корисна алатка за скриншот што ќе ви овозможи лесно да снимите цела веб-страница. Двете одлики се дел од поширокото ажурирање за Edge овој месец, кое вклучува голем број помали додатоци што го подобруваат прелистувачот кој работи на хром.

Новата опција за споредба на цени работи на различни трговци додека купувате преку Интернет во Edge. Ако купувате за време на празниците, на пример, и создадете список на производи во Колекција, ќе можете да притиснете на копчето „споредба на цената со другите трговци“ за да видите споредба.

Тоа е основна карактеристика за споредба на цените што ќе биде ограничена на трговците на мало во САД при стартување, но „Мајкрософт“ ветува дека ќе ја изгради во поактивна услуга со опции за купони во иднина.

Второто големо ажурирање на Edge овој месец е нова алатка за скриншот. Иако постојат многу начини за снимање на екран на веб-страница, повеќето постојни алатки едноставно го прикажуваат она што го гледате без можност да снимите цела веб-страница или да скролувате додека го фаќате екранот. Новата алатка за снимање на екранот на Мајкрософт автоматски ќе скролува по една страница надолу за да можете да снимите сè во една слика на екранот. Мајкрософт исто така додава можности за мастирање на оваа алатка во идното издание на Edge, а тестерите наскоро ќе можат да пристапат до оваа бета опција.

Заедно со споредбата на цените и додатоците на слики од екранот, Edge исто така добива можност за прилагодување на новата страница со картички со свои фотографии овој месец. Ракувањето со PDF исто така добива поттик, благодарение на новата поддршка за содржината. Тоа ќе ви овозможи да кликнете и брзо да се движите кон различни делови од PDF наместо безумно да скролувате.

Мајкрософт исто така ја додава интеграцијата на Pinterest во одликата Колекции во Edge. Тоа ќе им овозможи на корисниците на Edge да извезуваат веб-страници, слики или текст од Колекциите во табли на Pinterest.

Колекциите сега поддржуваат извоз во Excel, OneNote, Word и Pinterest, но сè уште не е-пошта. „Е-поштата беше нешто за што зборувавме во нашата рана визија за Колекции“, објаснува Дивја Кумар, раководител на управување со производи за прелистувачи, пребарување и услуги за содржина во „Мајкрософт“, во интервју за „Верџ“. Функцијата „Колекции на Microsoft“ во Edge зачувува форматирање и содржина, а извозот на е-пошта е попредизвикувачки. „Е-поштата е дефинитивно на долгиот список на работи што сакаме да ги направиме со Колекциите“.

Додека нови функции се појавуваат во Edge овој месец, на прелистувачот сè уште недостасува клучна опција за синхронизација за многумина. Ветувањата за синхронизација и историја на уредите беа ветени за летото, но овие важни карактеристики за синхронизација сега нема да пристигнат до есента. „Синхронизацијата на табулаторот и историјата се уште наскоро“, вели Кумар. „Веројатно ќе биде некое време за време на есента“.
Мајкрософт исто така продолжува да ја тестира својата карактеристика за вертикални јазичиња за Edge, и многу од подобрувањата објавени денес ќе вклучуваат понатамошни промени во Канарските и Бета верзиите на Edge во следните недели.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments