Microsoft ги затвора своите продавници

Microsoft најавува дека ги затвора своите продавници трајно

Додека Apple во моментов ги затвора продавниците заради појава на избувнувања на COVID-19, Microsoft денес објави дека ги затвора своите продавници.

Локациите за малопродажба на Microsoft се затворија во март како хит на пандемија на коронавирусот, и се чини дека прекинот му даде време на управувањето на Мајкрософт да размислат за нивните планови.

Во изјава за компанијата, Microsoft денес објави „стратешка промена“ во работењето со малопродажните места, што значи дека тие се префрлаат на целосна продажба преку онлајн.

Малопродажните продавници на Microsoft нема да се отворат, а затворањето ќе го чини Мајкрософт околу 450 милиони долари за трошоци.

Во изјавата се вели дека на персоналот ќе им бидат понудени нови работни места во продажбата на Интернет, обука и улоги за поддршка. Првата продавница на Microsoft беше отворена во 2009 година, заедно со издавањето на Windows 7.

Microsoft имаше за цел повторно да создаде привлечност и престиж исто како што постигна Apple Store, вклучувајќи и многу слични додатоци за продавниците. Microsoft се чинеше дека цели на локации за малопродажба кои биле близу до продавниците на Apple.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments