Microsoft најавува откажување на Проектот за Windows 10X!

Microsoft објави дека проектот Windows 10X е откажан!

Оперативниот систем Windows 10Х, за кој се очекуваше да биде објавен како конкурент на Chrome оперативниот систем, се тврди дека се одложува на неодредено време, но од Microsoft не е направена официјална изјава за оваа тема. Со сите свртени погледи дали Виндоус 10Х ќе биде откажан, Microsoft денес го објави очекуваното соопштение. Софтверскиот гигант со објава на блог објави откажување на проектот Windows 10Х.

Според изјавата дадена од Менаџерот за услуги и испорака на Microsoft Џон Кабел, гледаме дека софтверскиот гигант го закочил проектот Wındows 10Х. Наведувајќи дека не е во ред новиот оперативен систем да го користи само одредена група, официјалното лице изјави дека тие го откажале проектот Windows 10X и дека функциите во новиот оперативен систем ќе бидат префрлени на Windows 10 во наредниот период.

Ако се сеќавате, во извештајот објавен неодамна, беше објавено дека Microsoft го става во позадина проектот „Windows 10Х“, а плановите на компанијата се променети. Во извештајот беше нагласено дека времето и условите на пазарот на Microsoft не се точни, и беше наведено дека оперативниот систем е закочен кога повратните информации од корисниците не беа толку позитивни како што се очекуваше.

Исто така беше речено дека оперативниот систем што нема поддршка за традиционалните апликации Win32 е еден од факторите во откажувањето на овој проект.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments