Microsoft ја избриша Cortana за Android и iOS

Microsoft ја избриша Cortana од мобилните уреди

Мајкрософт денес ги објави плановите да се „пренасочи кон трансформациско искуство со помош на Вештачка Интелегенција“, во своите апликации „Мајкрософт 365“, што ќе вклучува рефокусирање на нејзините области на иновации и развој.

Како резултат, „Мајкрософт“ ја прекинува целата поддршка за Кортана и ги елиминира апликациите Кортана за iOS и Android уредите.

Вештините на Кортана од трети страни ќе се намалат на 7 септември, додека апликациите за iOS и Android ќе престанат да бидат поддржани во почетокот на 2021 година.

Мајкрософт вели дека искуството со Кортана Windows 10, интеграцијата на Кортана во мобилниот телефон во Outlook и претстојната говорна помош на Кортана во мобилната апликација може да се искористи за правење работи како што се управување со календарот и е-поштата и да се приклучат на состаноците.

Мајкрософт, исто така, планира да стави крај на поддршката за интеграцијата на Кортана во јануари 2021 година

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments