Microsoft ќе произведува хардвер со зголемена реалност за армијата на САД!

Според договорот, Microsoft ќе произведува хардвер за проширена реалност за американската војска.

Microsoft и Pentagon минатата среда се договорија да снабдат хардвер за проширена реалност за 21,88 милијарди долари. Слушалките засновани на комерцијално достапен HoloLens ќе ги направат војниците побезбедни и поефикасни, според Алекс Кипман, технички службеник во Microsoft. Претставник на Пентагон во изјавата на Министерството за одбрана рече дека договорот за производство е петгодишна опција за обновување, со што договорот се надминува 21,88 милијарди долари за 10 години.

Властите велат дека тоа ќе обезбеди можности како што се ноќно и термичко гледање, како и обезбедување податоци од војници за да стигнат до целите и да донесат тактички одлуки за време на борбите и обуките. Додека Пентагон е толку сигурен во хардверот, Microsoft сака да заработи еден од најголемите приходи во оваа област. Во овој момент, познатиот аналитичар Ден Ајвс, кој даде коментари за договорот, подвлече дека договорот што Microsoft го склучи со војската е предвесник на можни нови соработки.

Конечно, треба да се напомене дека сè уште нема информации за тоа кога хардверот за проширена реалност ќе го користи војската со новиот договор.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments