Можно е Microsoft да работи на нова продавница за Windows!

Microsoft работи на тоа да ја направи продавницата за апликации Windows 10 помодерна.

Microsoft работи на нова продавница за апликации Windows 10, која ќе ja замени Windows Store, што на корисниците не им се допаѓа многу, пренесува Windows Central. Целта на компанијата е да обезбеди модерен и рационализиран кориснички интерфејс. Исто така, новите политики за програмерите се една од овие промени.

Една од главните промени во искуството е дозволување на развивачите да испраќаат програми како непакувани апликации Win32, без да ги претвораат во формат на пакетот MSIX. Покрај тоа, оваа иновација значи дека корисниците можат полесно да пристапуваат и да ги менуваат папките каде што инсталираат игри. Ова е подобрување што ќе ја олесни инсталацијата на модовите.

Друга важна промена е што развивачите можат да бидат домаќини на софтвер на нивните мрежи за дистрибуција на содржина наместо да ја користат платформата за трговија во апликации на Microsoft. Всушност, ресурсите на Windows Central велат дека Microsoft нема да ги скрати развивачите на апликации кои ги користат сопствените канали за трговија во апликации. Ако се сеќавате, Epic Games побара на програмерите да им биде дозволено да плаќаат сами. Во овој момент, Microsoft има таков план ќе ја зајакне раката на Epic.

Конечно, треба да се напомене дека сè уште нема информации за тоа кога ќе биде објавена новата верзија. Сепак, најверојатно ќе дојде со ажурирање на UI кое се очекува наесен 2021 година.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments