Microsoft планира компанијата Nuance да ја додаде во својата флота!

Microsoft преговара за купување на фирмата за вештачка интелигенција Nuance Communications за околу 16 милијарди долари.

Microsoft е во преговори за стекнување компанија за вештачка интелигенција и технологија на говор Nuance Communications Inc за околу 16 милијарди долари, тврди извор близок на темата.

Изворот додаде дека цената за која се дискутира може да ја доведе Nuance на околу 56 долари за акција, додавајќи дека зделката може да биде објавена во понеделник.

Bloomberg News, кој први го објави договорот меѓу Nuance и Microsoft, соопшти дека нивните преговори продолжуваат и дека дискусиите сè уште можат да застанат.

Nuance Burlington со седиште во Масачусетс, кој му помогна на Apple да го лансира Siri, неговиот асистент со технологија за препознавање глас, произведува софтвер за различни индустрии, од здравствена заштита до автомобилска индустрија.

Договорот со Nuance ќе биде втор по големина договор на Microsoft, по аквизицијата на LinkedIn од 26,2 милијарди долари во 2016 година.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments