Microsoft привлекува внимание со новата канцеларија во Индија!

Технолошкиот гигант Microsoft доби многу позитивни коментари со дизајнот насвојата нова канцеларија во Ноида, Индија.

Додека сме затворени за своите домови со ефект на пандемија КОВИД-19 што влијае на нашите животи денес, ние се оддалечивме од канцеларискиот живот. Microsoft исто така се воодушеви со својата нова канцеларија основана во Индија со цел да го оцени овој процес. Структурата на оваа канцеларија, која во основа е инспирирана од Таџ Махал, се чини дека ги прави вработените кои се враќаат на своите работни места да се чувствуваат поразлично во периодот по пандемијата.

Microsoft вели дека оваа канцеларија отворена во градот Ноида е стратешка. Сепак, компанијата верува дека нејзините инженери можат да бидат попродуктивни тука во работна средина создадена со комбинирање на различни култури. Дизајнирано од Центарот за развој на Microsoft Индија (IDC) во Ноида, канцеларијата го отелотворува стариот архитектонски стил на Мугал и белата боја на слонова коска. Мајкрософт имаше основано канцеларии и во градовите Хајдерабад и Бангалор пред многу години.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments