Бројот на играчи на Minecraft Dungeons е над 10 милиони!

Бројот на играчи на Minecraft Dungeons го надмина прагот од 10 милиони за помалку од една година.

Бројот на играчи на играта Minecraft Dungeons, потпишана од Mojang Studios, го надмина прагот од 10 милиони на сите платформи. Покрај тоа, овој праг беше надминат уште пред почетокот на играта. Треба да се напомене дека играта доби многу ажурирања и DLC од нејзиното објавување. Всушност, студиото се подготвува да воведе нови содржини во играта на крајот на овој месец.

Објавен во мај 2020 година за PC, Xbox One, Nintendo Switch и PlayStation 4 платформите, кооперативната зандана ветува поинаков пристап кон огромното популарно чувство на студиото базирано на Minecraft во студиото. Во меѓувреме, претплатниците на Xbox Game Pass на компјутерски и Xbox конзоли се дел од овие огромни 10 милиони гејмери. Од друга страна, студиото не даде никакви детали за тоа како напредува секоја платформа.

За среќа, Mojang Studios сподели неколку бројки за тоа како силната заедница од 10 милиони го помина своето време во играта. Соодветно на тоа, Arch-Illager е поразен 5.934.629 пати од почетокот на играта, додека Redstone Monstrosity е симнат 7.044.521 пати. Бројот на испитувања е 19.511.994 пати. Играчите исто така поминаа вкупно 1141 година во областа на центарот „Камп“.

Прославувајќи ја пресвртницата, Mojang Studios исто така ја објави добрата вест за бесплатна наметка и домашно милениче што ќе се појави во инвентарот на сите на 24 февруари. На истиот ден, ќе бидат објавени шест нови мисии, Flames of the Nether DLC.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments