Мини рударска фарма инсталирана со 6 RTX 3080 во багажникот на BMW i8!

Сајмон Брн, кој е сопственик на фарма за рударство крипто, изгради и мини фарма за рударство во багажникот на неговото BMW i8. Брн вели дека неговата цел е само да ги изнервира играчите.

Кога станува збор за BMW i8, можете да помислите на прекрасна почетна изведба што може да забрза до 100 км на час за помалку од 4,5 секунди, огромна моќност од 369 коњски сили од внатрешно согорување и електромотор или блескав дизајн. Сепак, BMW i8 во сопственост на Симон Брн има карактеристика што го издвојува од сите овие.

Бирн изгради мини рударска фарма со 6 графички картички RTX 3080 во багажникот на своето BMW i8. Брн, кој вообичаено поседува рударска фарма од 78 RTX 3080-ти, ја користи мини-фармата зад своето возило за да ја минира, додека не беше од неговата главна фарма.

Според изјавата на Симон Брн, BMW i8 ја надминува моќноста што ја бараат 6 графички картички. Додека целата опрема за рударство во багажникот на возилото има потреба од излез од 1500W; I8 има моќност на излезна моќност од 3500W. Единствениот проблем е што задната врата треба да се остави отворена за да се спречи прегревање на опремата за време на работа со голема моќност.

На прашањето зошто изградил рударска фарма во багажникот на неговиот автомобил, Брн одговара: „Само за да ги изнервираме играчите“. Тешко е да се претпостави колку е успешно во овој поглед, но овој интересен проект покажува дека електричните автомобили можат да направат повеќе отколку да одат од точката А до точката Б со својата моќ.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments