Mitsubishi реши да го напушти европскиот пазар

Mitsubishi реши да го напушти европскиот пазар

Откако изгуби повеќе од милијарда ипол долари во првата половина од оваа година јапонскиот производител се одлучи за радикални потези вклучително и запирање на продажбата и развој на нови модели за европските пазари.Јапонскиот Митсубиши ги објави своите деловни резултати за првата половина на 2020 година кои покажуваат загуба на деловна активност од 1,6 милијарди долари.

 Како резултат на тоа, компанијата одлучи да започне да го насочува својот бизнис и да се концентрира на своите најпрофитабилни области.Првенствно е  Европската унија каде „Митсубиши“ повеќе нема да ги продава своите нови модели, ниту пак ќе ги развива за овие пазари во иднина.Постојните модели произведени за европските пазари и натаму ќе бидат пуштени во продажба.Фокусот на новите модели на Mitsubishi ќе биде ставен исклучиво на Азија каде јапонскиот производител планира да го зголеми својот пазарен удел.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments