ММО „New World“ на Амазон повторно е одложен

Сега е предвидено да излезе во пролетта 2021 година.

Amazon еднаш го одложува претстојниот колонијален онлајн RPG  New World (прекуPC GAMER). Студиското студио Amazon Games соопшти дека сега планира да ја објави играта некаде во пролетта 2021 година. Исто така го одложува и последниот бета тест на титулата во иста временска рамка. 

Одлуката доаѓа на повратна информација на играчите, при што директорот на студиото на „Амазон игри“, Рич Лоренс изјави дека инвеститорот сака да го помине дополнителното време додавајќи повеќе содржини за средната и крајната игра во насловот. „Ние сакаме нашите играчи да се чувствуваат целосно потопени во играта и да знаат дека нашето студио се залага за квалитетен и траен игра на кој можете да му верувате – и тоа значи додадено време да ги зафатат работите каде што ги сакаме пред целосно да ги ослободиме“, рече тој. 

Кога Амазон за прв пат го објави  Новиот свет , првично планираше да го објави ММО во мај 2020.Претходно оваа година, компанијата ја одложи играта до 25 август поради пандемијата на коронавирус.Како еден вид извинување за најновото одложување, луѓето кои се пријавиле на  отворената бета фаза на New World , претходно ја наредиле играта или учествувале на нејзиниот алфа-тест, ќе можат да играат RPG во сегашната состојба за “ограничен период „почнувајќи од 25 август.  

Доцнењето доаѓа недела и половина откако Амазон презеде необичен чекор за враќање на достапноста на неговиот херој-стрелец Crucible по грубото лансирање.Од 1 јули, играта е повторно во затворена бета форма, така што инвеститорот Немилосрден може да ја полира својата игра. Amazon Games работи на  Новиот свет  повеќе од четири години. Со колку масовно треба да се развијат онлајн игри, разбирливо е дека студиото би сакало да потрае повеќе време за да му даде на проектот шанса за успех.    

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments