Мојата најголема вознемиреност на Google Pixel 4A очигледно е дека ќе исчезне.

Pixel 2 и 2 XL ќе добијат и последно безбедносно ажурирање.

Pixel 4A од 349 американски долари е толку добар телефон за парите, но има едно нешто што ме погреши од самиот почеток: мојот нов телефон е навистина, навистина лош да сфати кога неговиот екран треба да биде осветлен и кога треба да биде пригушен. Постојано се вртам со лизгачот за осветленост само за да го видам екранот правилно кога се движам од темна во светла околина, иако ја одржувам вклучена автоматската осветленост.

Но, Google штотуку издаде октомвриска безбедносна лепенка за Android 11 на Pixel 4A, Pixel 4, Pixel 4 XL, Pixel 3A и 3A XL, Pixel 3 и 3XL, па дури и претпоследно ажурирање за 2 и 2 XL – како оригиналот Пиксел, Гугл потврди дека 2 и 2 XL се ажурираат повеќе од ветеното – и една од овие поправки изгледа дека може да биде ажурирање за автоматска осветленост што ја чекав.

Сè уште не можам да потврдам дали „подобрувањето на одговорот на автоматската осветленост во одредени услови на осветлување“ е исправна, делумно затоа што сè уште се инсталира на мојот телефон додека ги пишувам овие зборови и делумно затоа што е навистина тешко да се докаже негативно.

Но, треба да бидам прилично сигурна по уште неколку дена користење телефон, и ако не, ќе ве известам (и Гугл). Pixel 4A има сензор за светло што живее под екранот, па затоа може да биде малку покомплицирано да се измени од повеќето. Исто така, едноставно не е толку осветлен екран, како што истакна Дитер во својот преглед, па не очекувам дека одеднаш ќе биде одличен под директна сончева светлина.

Како што можете да видите на сликата погоре, има неколку други интересни поправки, исто така, околу автоматското вртење, „ненамерно оневозможување на известувањата за повици“ и „поправка за некои уреди заглавени при подигнување“. Последните две се применуваат сè до Pixel 2 и Pixel 2 XL, и звучат како важни грешки за сквош.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments