Може ли Apple да успее таму каде што Google не успеа?

Може ли Apple да успее таму каде што Google не успеа?

Претстојниот iPhone 12 на Apple е предвидено да добие голема надградба на фотоапаратот преку iPhone 11.Новата технологија може да ги подобри перформансите вклучително и ајфони и системи за контрола на автомобилот.

Целосните детали за новата камера се дадени во две нови апликации кои опишуваат како мрежа на точки се проектира на сцена.Времето преземено помеѓу преносот и приемот му овозможува на уредот да го пресмета точното растојание до секоја точка и потоа да генерира тродимензионална мапа на сцената.

Гугл се чини дека се откажа од оваа карактеристика целосно во овогодинешниот Pixel 5, но новиот ToF на Apple го отвора патот Apple да го избере предизвикот и да успее таму каде што Google не успеа.

Со нетрпение очекуваме да видаме каде Епл ја зема оваа технологија.Во време кога физичкиот контакт треба да се минимизира,контролата без допир ќе стане уште поважна. 

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments