Мрежата за полнење ЕВ ChargePoint додава поддршка за Apple CarPlay.

Пронајдете станица и започнете со полнење од екранот за инфо-забава на вашиот автомобил.

Давателот на мрежата за полнење ЕВ ChargePoint сега е цврсто интегриран со Apple CarPlay. Тоа значи дека возачите сега можат да најдат станица за полнење ChargePoint, да се движат кон неа и да започнат сесија за полнење од екранот за инфо-забава на нивниот автомобил, без да мора да го земат телефонот додека патуваат за да ја стартуваат апликацијата ChargePoint. Функцијата е достапна од денес во САД, Канада, Австрија, Белгија, Данска, Франција, Германија, Ирска, Италија, Холандија, Норвешка, Шпанија, Шведска, Швајцарија и Велика Британија.

ChargePoint вели дека достапните полначи за EV можат да бидат прикажани на мапата каде возачите можат да најдат неодамна користени станици, омилени или да ги филтрираат нивните опции врз основа на трошоците, достапноста и видот на приклучокот. Тие исто така ќе можат да го видат статусот на полначот и да се движат до нејзината локација користејќи ја апликацијата. Откако таму, возачите можат да започнат сесија за полнење или да се приклучат на листа на чекање ако во моментов нема достапни полначи. Тие можат да го направат сето тоа од интерфејсот на автомобилот, без да мора да прелистуваат помеѓу различни апликации и услуги.

ChargePoint има една од најголемите мрежи за полнење низ Северна Америка и Европа, а компанијата вели дека сега има над сто илјади локации за полнење. За да ја добиете новата функционалност CarPlay, вашиот телефон треба да се ажурира на iOS 14 и да ја има најновата верзија на апликацијата ChargePoint. Иако апликацијата на компанијата во моментов не се интегрира со Android Auto, таа навести дека функционалноста е на пат.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments