MSCHF ќе им плати на луѓето да ги мразат брендовите што користат вирални ТикТок.

Станете анти-инфлуенсер.

По ескалирачката серија на вирални акробации, интернет колективот MSCHF презема рекламирање. Во понеделникот, колективот објави серија џинги на ТикТок насочени кон ширина против примарниот извор на финансирање за социјалните мрежи. Некои од џингловите го повикуваат генералниот концепт, додека други заземаат специфични брендови, групацијата одлучи да ги насочи: Amazon, Comcast, Facebook, Fashion Nova, NFL, Palantir, Purdue, па дури и самиот TikTok.

„Го натеравме нашиот тим [да направиме] да копаме по нив и пронајдовме девет кои имаа некаква форма на нечистотија што не ја сакавме и сакавме повеќе да ја изнесеме на виделина“, изјави за „The Verge“ Даниел Гринберг, креативен стратег на MSCHF. „Напад на ТикТок за сузбивање содржина. Нападнете ја Фешн Нова за кражба на дизајни и употреба на дуќани. Напад на НФЛ за непочитување на безбедноста на играчот. Напад на Пердју Фарма за профитерство во криза со опиоиди “.
MSCHF се прослави преку низа различни падови и вирусни акробации, вклучително и партнерство со творецот на YouTube, MrBeast, за да додели 25.000 УСД за натпревар во повеќедневна игра. За оваа каскада, MSCHF планира да им даде вкупно 50 000 УСД на креаторите кои користат џинглови и достигнуваат одреден праг на прегледи. Секоја марка има различна исплата и различен потребен број на прегледи, така што луѓето кои погодиле 5.000 прегледи затоа што го нападнале ТикТок ќе добијат 50 американски долари, додека луѓето кои собрале 50.000 прегледи кои ја напаѓаат Амазон ќе добијат 100 американски долари.

„Идејата беше недвосмислена“, вели Гринберг. „Првата мисла беше:„ Што би рекламирале дека брендовите никогаш нема да се појават затоа што никогаш не би се спротивставиле? “Втората беше:„ Како дозволувате некој да стане „инфлуенсер?“, Но секако MSCHF мора да го стори тоа во креативен, скоро деструктивен начин “.
За време на пишувањето, неколку од траките имаа повеќе од 10.000 прегледи (со една песна што седеше на повеќе од 33.000 прегледи), додека другите имаа собрано нешто повеќе од 5.000. Целта е барем една песна да забие на една од корпорациите да стане вирална. Целосните детали за падот може да се најдат на веб-страницата на Клубот за рекламирање на МСЦХФ.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments