‘Mugshots’ на вашите миленици

Звучи смешно да се сугерира, во ерата на телефонот на фотоапаратот, дека не фотографирате доволно од вашите миленици.Бидејќи, во ред а тоа веројатно не е точно -нашата мачка почина минатото лето и јас би проценила дека има уште неколку свирки на фотографии од него како летаат во облакот.Како и да е, можеби не правите вистински видови на слики. Поточно сакате да бидете сигурни дека имате јасни слики од вашите крзнени или пердувени пријатели од неколку агли — mugshots, ако сакате — да ги користите токму во случај кога ќе се изгуби драгоцено кученце, маче, папагал..

Еве паметен совет:

На места како „Фејсбук“, понекогаш гледам дека луѓето објавуваат дека ќе се изгубат миленичиња. Овие објавувања честопати доаѓаат со прилично нејасни слики од кои станува збор за домашно милениче затоа што тие само што беа застрелани случајно бидејќи нивното милениче само во тој момент беше само слатко.Со правење јасни слики во модата како вашите миленичиња, ќе им помогнете на луѓето попрецизно да го идентификуваат вашето домашно милениче, со што ќе се зголеми можноста вашето домашно милениче да се идентификува / пронајде. Исто така, земете неколку слики со одредени карактеристики кои се единствени за вашето домашно милениче, како специфично обележување на нивното крзно или стара лузна од операција или нешто друго. Описите се добри, но сликите се подобри!

Навистина не е ништо потажно од гледањето нејасни фотографии од нечии скапоцени миленичиња кои украсуваат црно-бел отпечаток, снимен на пол за комунални услуги, полека се распаѓа во дождот и сонцето. Толку често не можете да одредите многу повеќе отколку, всушност, тоа е мачка со светло боја. Многу подобро е да се видат неколку добро избрани снимки – на главата, на профилот, да се направи посебна забелешка на таа затегната опашка или приково уво – од нешто што ја покажува нивната „личност“.Веројатно мислите дека пронаоѓањето на добри слики од миленичиња mugshot нема да биде проблем за вас, но можеби ќе бидете изненадени: Гледав низ мојата архива на слики од мачки и најдов изненадувачки неколку што јасно ги покажаа сите лесно препознатливи карактеристики.Помалку необични раси би претставувале дури и повеќе предизвик.Како што продолжува да укажува на ExpertGamerHB, јасните слики не се заменливи за други мерки за спречување загуба на миленичиња (јака и ознаки, микрочип), но сепак тие се добра идеја a фотографирајте од неколку агли и испратете ги на е-пошта до себе со незаборавна тема („кучиња изгубени фотографии“), за да не се изгубат во морето на вашата ролна камера.Тогаш, се надевам дека никогаш нема да ти требаат.


0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments