На новата безжична Pro 4 камера на Arlo,не и треба паметен домашен центар.

Запознајте ги Pro 4 и Ultra 2.

Арло објави две нови безбедносни камери: Про 4 безжична рефлекторска камера и Ултра 2 безжичен безжичен рефлекторски систем. Може да ги нарачате двете камери сега; Pro 4 започнува од 199,99 $ и Ultra 2 започнува од 299,99 $.

И двете камери се без жица. Тоа ги прави полесни за поставување и попогодно за поставување од многу други фотоапарати, бидејќи не сте ограничени од локацијата на вашите излези.

Arlo Pro 4 се поврзува директно со Wi-Fi – не е потребен паметен домашен центар. Произведува 2K видео со HDR, ноќно гледање во боја и агол на гледање од 160 степени. Исто така, доаѓа со вградено рефлектор за осветлување натрапници, сирена и двонасочно аудио за комуникација со гости.

Може да се постави во затворени простории или на отворено, а Арло вели дека отстранливата батерија трае до шест месеци со полнење. Работи со Алекса, асистент на Гугл и IFTTT. Арло за MacRumors изјави дека работи на достапност на HomeKit, но се чини дека Pro 4 сè уште го нема.

Високата класа Ultra 2 има 4K видео со HDR, автоматско фокусирање и агол на гледање од 180 степени. Како и Pro 4, тој исто така вклучува двонасочно аудио, рефлектор, сирена, ноќно гледање во боја и шестмесечна батерија.

За разлика од Pro 4, Ultra 2 го поддржува HomeKit при лансирање, покрај Alexa, Google Assistant и IFTTT. Овој производ го наследи Arlo Ultra, првата 4K безбедносна камера на Arlo, која исто така вклучуваше вградено рефлектор.

Предходниците на двата фотоапарати, Pro 3 и Ultra, беа универзално пофалени како најдобри безбедносни камери во домот што можете да ги купите. Тие сигурно не се зделка, но нивниот квалитет на видео и аудио, леснотијата на инсталирање и напредните карактеристики што им ги нуди платформата на Arlo ги прават извонреден избор за поставувања за надгледување со повеќе камери.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments