Најбараните работни места за/после пандемијата

Најбараните работни места за/после пандемијата

Пандемијата на коронавирус затвори голем број на работни места и многу луѓе со право се загрижени за своите работни места. Сепак, истражувањата покажуваат дека вработените во технолошкиот и деловниот сектор не мора да се грижат, во иднина се предвидува сигурен раст на работните места во овие области.

Office with white collar workers working on computers

предвидувања се резултат на темелното истражување спроведено од угледен деловен инсајдер, засновано врз официјални податоци објавени од Бирото за статистика на трудот на САД. Експертите се согласуваат дека овие предвидувања, со мали разлики, можат да се применат во Европа, но и за нашиот регион.Добрата вест за работниците во ИТ и деловниот сектор е дека не само што побарувачката за нив ќе биде голема, туку и ќе бидат најплатени сектори.Имено, платата што ќе можете да ја заработите со тоа што ќе направите некои од овие работи е до неколку пати поголема од просечната.

Значи ако сте загрижени за вашата кариера како резултат на глобалните промени што ги носи пандемијата или скоро ќе ја започнете кариерата, тоа се секторите во кои треба да ја испланирате вашата деловна иднина.ИТ и програмирање;Развој на софтвер;Менаџери од сите видови;Маркетинг експерти;Програмирање апликации за мобилни уреди;Продажба.Дури 76.400 луѓе ќе најдат работа во овој сектор до 2028 година.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments