Најдобар управник со лозинка што ќе го користите за 2020 година:1Password и LastPass

Страшно е кога ќе се обидуваш да се сетите на сите ваши лозинки поединечно но менаџерот за лозинки  може да ви помогне да се лесно да го надгледува и да се справи сите ингеренциите за најава на вашите уреди. Менаџерите за лозинка се исто така корисни за формуларите за автоматско пополнување и за синхронизирање на вашите податоци преку персонални компјутери со Windows и Mac телефони со Android  и друго.

Управувачот со лозинка е во суштина шифриран дигитален трезор кој ги чува информациите за најава што ги користите за пристап до апликации на мобилни уреди, веб-страници и други услуги. Покрај чувањето на вашиот идентитет, ингеренциите и чувствителните податоци, најдобриот управник со лозинки може да генерира силни уникатни лозинки да се осигурате дека не ги користите повторно во вашите уреди и услуги.

Со сите неодамнешни вести за нарушувања на безбедноста и кражба на идентитет, користењето уникатни лозинки може да помине долг пат за да се осигура дека ако се пробие една страница, вашата украдена лозинка не може да се користи на други страници.

Плус, со менаџер, не треба да се сеќавате на разни делови за информации за најава, како што се информации за кредитни картички или адреси за испорака. Со само една главна лозинка – или во некои случаи PIN или дури и отпечаток од прст – можете да пополните автоматско поле или форма за лозинка.

Некои, исто така, имаат мрежно складирање и шифриран свод за чување документи. Сите наши најдобри избори за управување со лозинки доаѓаат во бесплатни верзии на планот, кои обично ви овозможуваат безбедно да чувате лозинки за еден уред (иако нашиот избор за најдобар бесплатен менаџер може да се користи за синхронизација на повеќе уреди), и сите се справуваат со хардверската автентикација.Нашите најдобри бележници за управување со лозинки, исто така, содржат опции за претплата што ви овозможуваат да ги синхронизирате информациите за најавување во сите ваши уреди, да добиете пристап до безбедно складирање преку Интернет и споделување на ингеренциите со доверливо семејство и пријатели.

И, ако транспарентноста е важна за вас, неколку од нас се проекти со отворен извор. Исто така, разгледуваме што е управител со лозинка и основите за тоа како да се користи.

Најдобар менаџер за бесплатна лозинка****LastPass

  • Нуди бесплатна верзија
  • Работи со: Windows, MacOS, Linux, Android, iPhone и iPad. Наставки за прелистувачи за Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, Edge и Opera. Некои имаат бесплатна опција но повеќето ве ограничуваат само на еден уред ако не се исплатите.Бесплатната верзија се одликува како најдобар управувач со лозинка во оваа категорија со тоа што ви дава можност да зачувувате лозинки, информации за најава и ингеренциите и да ги синхронизирате сите таму каде што сакате – преку десктоп и мобилни уреди и прелистувачи.

Најдобар менаџер за лозинка за претплата

  • Нуди пробна верзија
  • Работи со: Windows, MacOS, Linux, Chrome OS, Android, iPhone и iPad. Наставки за прелистувачи за Chrome, Firefox, Safari, Edge и Opera. 

Ако барате доверлива апликација за управување со лозинка за да ги чувате вашите информации за најава приватни и безбедни, 1Password е најдобриот управувач со лозинка за задачата, дозволувајќи ви да пристапите до вашите сметки и услуги со една главна лозинка.

Достапно е за сите големи платформи на уредите.На убаво дизајнираниот менаџер за лозинки му недостасува бесплатна верзија, но можете да ја проверите 30 дена пред да се најавите.А режимот за патување ви дозволува да ги отстраните вашите чувствителни податоци на 1Password од вашиот уред кога патувате и потоа да ги вратите со еден лесен клик кога ќе се вратите, така што не е подложен на гранични проверки.

Секоја личност добива свој свод, и лесно може да се контролира со кого споделувате информации и со што можат да прават со нив.Можете исто така да креирате посебни сметки за гости за да споделите лозинки за Wi-Fi конекција, на пример, или домашни кодови за аларм со гости.0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments