Најреалните природни феномени на Земјата

Најреалните природни феномени на Земјата

Поминувајќи толку многу време во затворено, лесно е да се заборави колку е убава нашата планета.Има малку од сè од прекрасни зелени места до прекрасните суви пустини, високи планини до дупки скриени длабоко во океанот. Мајката Земја е полна со тајни,но човештвото веќе откри фер удел во нив.Еве ги најреалните природни феномени на Земјата.

Salar de Uyuni-Боливија наликувајќи како огромно огледало што го отсликува небото,е едно од најголемите знаменитости што може да ги видите во животот.

Кратерски езера-лоцирани во Флорес,Индонезија никогаш не изгледаат исто.Тие се комбинација на сина, зелена и светло црвена, но други години може да ја променат бојата во црна, бела и длабока кафеава боја. Никој не знае како точно функционира ова, но општата теорија е водата во езерата да ја менува бојата заради вулканскиот гас на планината.

Свиткана шума-Полска е дом на многу чуден вид дрво што се крева како наопаку.Овие дрвја на различни места низ цела Полска. Никој навистина не знае што ги прави овие дрвја да ја земат оваа форма!

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments