Намалување на животинската популација за просечно 68% од 1970

Намалување на животинската популација за просечно 68% од 1970

Следејќи ја популацијата на цицачите, рибите, птиците, водородите и влечугите, компанијата WWF заклучи дека помеѓу 1970 и 2016 се случил просечен пад од 68% на нивната популација. Популациите во Латинска Америка и Карибите го доживеале најкатастрофалниот пад од преку 94%.

Светската популација на риби од 1970 е намалена за 84% во просек. Ова е многу битен индикатор за состојбата во која се наоѓа нашата планета и овој пад на животинскиот свет ни укажува на расипаната врска која човекот ја има со природата. Последиците од ваквото однесување можат да бидат катастрофални за нашиот опстанок на Земјата.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments