направен е Jeep Wrangler со 4.500 лименки

За ваков модел да се прави со треба да се употребаат само конзерви за храна?Дали е тоа дури и може да се постигне?Ова не е ваш  Џип Вранглер што значи дека се користени необични методи во целиот процес на креирање на автомобилот.Конструиран Wrangler не е производ на инженерска работа како што мислите.

Автомобилот го собраа студенти од 12 до 18 години.Иако името се чини дека го кажува сето тоа конструкцијата е меѓународна непрофитна организација која има за цел да ја подигне свеста за глад и сиромаштија преку градење структури направени од целосни конзерви со храна за да го привлече вниманието на јавноста.Колата е изработен од 4500 лименки храна што не може да се расипува и ќе биде донирана во добротворни цел а на крајот ќе биде претворена во 3.120 оброци Ванкувер.

За конструкцијата Џип Вранглер му беа потребни околу 12 часа за да се изгради.Сè на сè тоа е пофална иницијатива од Fiat-Chrysler Automobiles па да се надеваме дека  и другите производители на автомобили ќе имитираат.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments