Наскоро, секој од која било компанија може да ве контактира преку Slack.

Директни пораки на Slack ќе бидат достапни низ организациите на почетокот на 2021 година.

Слак наскоро ќе дозволи директни пораки едни со други. Новата функција за директни пораки на Slack Connect ќе започне за бизнисите на почетокот на 2021 година, што се проширува на идејата за споделени канали и им овозможува на вработените директно да се поврзуваат со луѓе од други организации. Ако сте корисник на Slack Connect, ќе можете да споделите приватна врска со другите корисници на Slack за да ви испраќаат пораки.

Слак се градеше кон оваа лесна порака помеѓу бизнисите со месеци. Slack Connect започна во јуни и е дизајниран да им овозможи на големите и малите бизниси да соработуваат заедно преку споделени канали. Крос-организација ДМ е следниот логичен чекор, и дел од поголемиот начин на кој Слак има за цел да ги намали нишките за е-пошта напред и назад внатре и надвор од бизнисите.

„Може да ставите врска на вашиот профил на Твитер или QR-код на вашата деловна картичка што луѓето би можеле да ја користат за да се поврзат со вас“, објаснува извршниот директор на Slack, Стјуарт Батерфилд, во интервју за „The Verge“. Функцијата е претежно дизајнирана за продажни луѓе кои треба да испраќаат пораки до продавачи, клиенти и други без да постават заеднички Slack канал.

„Функционира во суштина како пораките на BlackBerry, така што таа врска е еднаква на тоа да ви го дадам вашиот BlackBerry PIN-код, но кога ќе ми испратите порака, сè уште треба да ве одобрам“, вели Батерфилд. Бизнисите природно ќе имаат контрола врз овозможувањето на ова, и тоа е нешто што најверојатно ќе се вклучи бидејќи обезбедува ревизорска трага на комуникациите поврзани со работата, наместо луѓето да се обратат до iMessage, SMS или други начини до колегите на DM од различни организации.
Слак овозможува и нова карактеристика на проверени организации на почетокот на следната година, што ќе обезбеди ознака за доверливи бизниси. Тој е дизајниран да се осигура дека поканите за канали се од проверени организации, наместо да се проверуваат лица како што прави Твитер. И функцијата Slack Connect DM и проверените организации ќе се појават во „почетокот на 2021 година“.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments