Некои од новите копчиња за функции на MacBook Air имаат различни функции.

Вклучени се Dictation, Do Not Disturb, и Spotlight.

Apple’s MacBook Air е една од колекциите на компјутери на компанијата што денес ќе го добијат ново најавениот чип М1. Саканиот лаптоп изгледа скоро идентично однадвор, но ако го отворите, ќе забележите дека е променета познатата тастатура. Apple’s тргуваше со некои копчиња од функциите на својот нов MacBook Air, додавајќи нови за Spotlight, Do Not Disturb и Dictation.

Последен пат функционалноста на тастатурата MacBook Air се смени да додадете Touch ID за обезбедување на лозинки и детали за плаќање. Оваа промена оди понатаму, отстранувајќи ги копчињата за осветленост на тастатурата заедно со копчето Launchpad што го подигна фрлачот на апликации инспириран од macOS’s SpringBoard.

Марк Гурман од Блумберг прво ја забележа промената и го сподели новиот распоред на овој твит:

За сите овие три функции беа потребни команди на тастатурата или пристап до Центарот за известувања за употреба – оваа промена треба да ги олесни пристапот. Знам дека обично не ја прилагодувам осветленоста на мојата тастатура, така што тоа прилагодување да биде дополнителен чекор далеку, не изгледа премногу прашање. Слично на тоа, не познавам никого што го користи Launchpad за лансирање апликации, така што посветен клуч веќе не изгледа неопходен. Ова не е толку драматична промена во дизајнот како привременото придвижување кон прекинувачите на пеперутките, ниту треба да влијае на реалната употребливост на лаптопот, но идните корисници ќе треба сами да проценат за тоа.

Имаме преглед наскоро, но ако сте заинтересирани да ги видите овие нови копчиња за себе, новиот MacBook Air е достапен за купување денес, а ќе се испорачува следната недела, со почеток од 999 американски долари.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments