Netflix првично ќе се фокусира на мобилните игри!

Netflix, кој веќе подолго време е предмет на гласини, ќе работи на мобилни платформи во првиот чекор. Исто така, треба да се напомене дека услугата за игри ќе биде бесплатна за претплатниците.

Неодамна беше објавено дека Netflix ги ангажирал поранешниот извршен директор на Electronic Arts (ЕА) и Facebook, Мајк Верду, како потпретседател за развој на игри. Така, беше речено дека компанијата ќе биде вклучена во пазарот на игри, а официјална потврда пристигна од Netflix.

Компанијата, која работи во индустријата за филмови и ТВ серии, обезбеди повеќе информации за своите планови за игри во е-пошта што им ја испрати на инвеститорите. Netflix ги гледа игрите како нова категорија, исто како ТВ-емисии, филмови и анимации. Исто така оваа услуга ќе биде дел од претплатата и тие првично ќе се фокусираат на мобилни платформи.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments