Netflix ја поправи најкористената функција

Netflix ја поправи една од своите најкористени функции

За прв пат, Netflix ќе им дозволи на корисниците да ја исчистат Continue Watching листата. На Android, моментално можете да одберете било кој наслов од тој дел кога се пријавувате на Netflix и да го отстраните едноставно.

Засега, ова е возможно само на Android оперативниот систем, а на iOS би требало е овозможено на 29 јуни, пренесува Tech Radar.

Доколку користите Netflix, знаете и сами колку може да нервира “Continue watching” листата. Без обзир на тоа што може да биде и корисна, во случаевите каде што само сте почнале да гледате некоја содржина и сфаќате дека не ви се допаѓа, носи повеќе штета отколку корист.

Многу е едноставно да отстраните филм или серија од оваа листа.

Кога ќе отворите Netflix, покрај секој наслов ќе ви стои и едно мало “и”. Го одбирате тоа, потоа трите точки и опцијата “Remove from row”.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments